Vi har testet testvinneren Cybex Anoris T i-Size

3 Pappaer i klubben har fått gleden av å teste Cybex Anoris T i-Size.
Min lille frøken på 1,5 år taklet ikke bakovervendt barnestol. Etter kun 10 min i bil, ble hun kvalm og det endte som oftest med spying flere ganger på korte turer. Dette låste oss fra å kunne dra på litt lengere bilturer. Veldig trist, når majoriteten av familen bor 1t + unna. 

Etter litt research kom jeg over bilsete til Cybex med airbag. Samboer var meget skeptisk til å sette frøkna fremover. I alle år har man hørt og fått beskjed om at barn burde sitte bakovervendt så lenge som mulig. Men – når denne bilstolen ble kåret til testvinner i ADAC sin barnesetetest (fra 15mnd- ca 6 år), også sammenlignnet med bakovervendte bilstoler, var vi ikke i tvil! Dette er like sikkert, om ikke sikrere enn å sitte bakover. 

Vi har nå brukt Anoris i snart 6 mnd. Null spy i hele perioden og frøkna har blitt skikkelig glad i stolen sin. Hun både sitter og sover veldig godt. Det at vi kan føle oss trygge på at hun ved en evt. kollisjon er veldig godt sikret, er en beroligende følelse! 

Tusen takk for at smarte hjerner har utviklet en så sikker fremoverlendt stol som gjør at bilsyke barn også kan bli med på litt lengere bilturer! 

Under vil du også kunne lese om erfaringene de to andre Pappaene i klubben sitter igjen med etter å ha brukt bilstolen noen mnder.  


 

cybex-anoris-t-i-size

Testvinner ADAC 2022

Anoris T i-Size kom best ut av alle bilstolene i kategorien «småbarn og barn» i den anerkjente og uavhengige europeiske sikkerhetstesten som gjennomføres av tyske ADAC og ICRT. Dette er samme test som forbrukerrådet her i Norge tar utgangspunkt i når de kommer med sine anbefalinger. 

test-anoris-t-i-size

Bildet over er hentet direkte fra den tyske nettsiden til ADAC. Google oversatte bra til flink 🙂 

Testpanelet

Pappaklubben tester 1 - Krister Dahle

Etter å ha brukt stolen en god to måneders tid er det absolutt ingenting negativt å si om den…
Stolen i seg selv er lett i vekt, enkel å montere i bil og enkel å ta ut av bil.
Syns ofte disse…. ‘Klypene’ for å løsne isofix kan være kronglete for å løse barnestoler, dette er første stolen av 5 jeg har vært borti til nå hvor det ikke er noe som helst knoting – bare trykk inn å trykk ut.
Mini var noe skeptisk den første turen men det gikk raskt over. Hun sier selv hun sitter godt, også over lengre perioder og jeg synes også det ser ut som hun sitter godt. Jeg var noe skeptisk på om hodet ville falle framover når hun sovner i stolen men det har det ikke gjort en eneste gang fram til nå. Har bedre kommunikasjon med mini og det beste av alt – kun en episode med bilsyke (uten oppkast) bare nevnt av henne at hun var kvalm.
Alt i alt, en topp stol som etter min erfaring kan anbefales. Spesielt om en har barn som lett blir bilsyk.

Pappaklubben tester 2 - Alexander Haaheim

Montering
Pappa, mamma og Camilla gledet seg alle til å hente det nye setet. Camilla ble veldig stolt av tanken på å kunne sitte fremovervendt i bilen. Montering gikk lett og fint. Liker godt at det er faktisk lys som lyser grønt/rød istedenfor «mekanisk» grønn/rød mekanisme, da er jeg trygg på at setet er 100% ordentlig på plass.

Innstigning
Med den type bil vi har oppleves det veldig enkelt å få Camilla på plass i setet. I begynnelsen løftet jeg henne inn, men nå klatrer hun hele veien inn selv – før pappa klikker på fast magebeltet og lukker igjen døra. Det er faktisk så god plass mellom førersetet og Camilla sitt sete at hun selv kan gå «forbi» setet om hun vil/trenger det for å komme seg på plass, eller bare for moro skyld mens pappa vasker bilen.

I fart
Camilla trives veldig godt med å sitte fremovervendt. Vi har nesten ingen tilfeller av mageknip eller kvalme, og hun trives godt med å kunne se både fremover og til begge sider ut av bilen. Hun peker stadig på ting som hun ikke har sett før, og hjelper pappa med å passe på om trafikklyset er rødt eller grønt. En stor bonus også er at det er mye lettere for Camilla å snakke med mamma og pappa. Det er mye lavere terskel for henne å inkludere seg selv i samtalen, og vi hører henne mye bedre.

Vi opplever generelt at setet har gjort bilturene hyggeligere og mer behagelige, både for voksne og barn.

Tilbakemeldinger
Opplever av og til at beltet sitter fast/kiler seg litt. Ikke noe big deal, men litt irriterende.

Les mer om stolen og bestill den med fri frakt direkte fra Cybex

Dette var ikke et betalt samarbeid. 3 Pappaer i klubben fikk en stol til å teste og fikk lov til å beholde den. Tilbakemeldingene over er Pappaene sin ærlige tilbakemelding.