Norges største samling av 

Barnesanger

Vi har teksten du har lett etter

Du har sangen på hjernen, men teksten den er ikke helt på plass. Som tobarnspappa har jeg selv måttet google meg frem til mang en barnesang. Vi har flere store samlinger på denne nettsiden, f.eks. Norges største samling av pappavitser. 
Finner du ikke sangen du søker etter, så send oss gjerne en henvendelse. Da skal vi få lagt den opp så raskt som overhode mulig! Dette er Norges største samling av barnesanger på en og samme nettside. Kos dere med sanger sammen.

Sang = Glede

Flere studier viser at det å synge med de små stimulerer hjernen og bidrar til god utvikling og ordforståelse.
Syng så mye dere kan!

01

YouTube

Vi har lagt inn en YouTube film under hver av tekstene. På den måten kan dere også ha litt musikk i bakgrunn

02

Stort utvalg

Med Norges største samling, regner vi med at du finner teksten dere søker etter. Mangler teksten? Gi beskjed!

03

Kos dere

Syng fra dere står opp til poden skal legges. Det skapet et fint bånd mellom deg og barnet. Syng med stemmen du har!

Forskning.no

Foreldre bør synge for sine barn hver eneste dag for at de skal unngå språkproblemer senere i livet, hevder britisk forsker.

De fleste småbarnsforeldre liker å synge for sine barn, og trolig har både foreldre og barn glede av dette.

Og det må de bare fortsette med, skal vi tro konklusjonene i en ny bok.

Forbereder barnas hjerne
Sally Goddard Blythe, direktør ved det britiske instituttet for nevrofysiologisk psykologi, har tidligere skrevet en rekke bøker om barn og deres oppvekstvilkår.

Hennes nye bok The Genius of Natural Childhood hevder at kjente barnesanger og bruk av tradisjonelle barnerim, er sterkt medvirkende til å forberede barnas hjerne til å lære seg språk, skriver The Guardian.

Hun hevder blant annet at foreldre bør synge for sine små barn hver eneste dag. Dette vil motvirke språkproblemer senere i livet.

For mye bokstaver og tall
I den tidlige barndommen er det for mye vektlegging på lesing, skriving og bruk av tall, og for lite fokus på fordelen ved sang, mener Goddard Blythe.

Å synge tradisjonelle barnesanger og barnerim for babyer og små barn før de lærer seg å snakke er «en viktig forberedelse for senere pedagogisk suksess og følelsesmessig velvære», skriver hun i boka.

– Sang er en spesiell type tale. Godnattsanger og rim gir i enhver kultur en egen «signatur» og bøyninger av morsmålet, som forbereder barnets øre, stemme og hjerne for språket, mener hun.

Les resten av artikkelen her

Finner du ikke barnesangen du er på utkikk etter?

Send oss gjerne en henvendelse, så skal vi få lagt den opp så flere kan få glede av teksten